Kupovina masažne fotelje?

Kako odabrati masažnu fotelju? – nije to baš jednostavno pitanje.
Treba uzeti u obzir nekoliko važnih parametara, a usput voditi računa i o popratnim detaljima.

Koja su to važna pitanja? – Dva najvažnija su; kvalitet i cena.

Cilj je svakako odabrati proizvod sa najboljim balansom ova dva parametra. Pravilan pristup često ovisi o tome jeste li dobro definisali pitanje koje prethodi rešavanju ovih problema. Tu prvo trebamo biti na čisto u kakav prostor stavljamo fotelju; je li to dnevni boravak ili neka slična zajednička prostorija privatne, turističke ili poslovne-profesionalne namene, apartman, kuća za odmor, soba za tinejdžera ili studenta, ili možda neki posebno odvojen deo kuće, stana ili poslovne namene posvećen rekreaciji – vlastiti kutak sa saunom, spravama za vežbanje, možda i bazenom ili jacuzzijem.

Za prostor klasičnog stila preporučujemo masažnu fotelju Hilton III, koja pripada visokoj srednjoj klasi, uz zadržavanje pomalo starinskih “retro” linija – Hilton III  “ispod poklopca” ima visoku srednju klasu mehanizma i karakteristika, pouzdanje nemačke kvalitete firme Casada GmbH, međutim uklapa se u ambijent stambenog, radnog il profesionalnog prostora koji prati klasične linije i materijale.

Jedan od primera profesionalne uporabe modela Hilton imamo u separeu poslovne klase zagrebačkog aerodroma, gde su smeštene tri fotelje modela Hilton II – robustan i pouzdan model masažne fotelje firme Casada GmbH tamo od otvorenja novog terminala pruža nezaboravan užitak masaže putnicima poslovne klase, i uz to zadovoljava visoke estetske kriterije uređenja loungea poslovne klase.

Vodič za kupnju masažne fotelje

Ako želite klasične linije, ali sa najnovijom tehnologijom iz deluxe segmenta, onda je za vas jedan od najjačih modela kada govorimo o masažni foteljama uopšteno – masažna fotelja Aura.

Sa ovim modelom dobijate spoj umerenih i lako uklopivih linija i najbolje tehnologije koju je svet masažnih fotelja uopšte video – model sa najdetaljnijim skeniranjem tela novom “tačkastom” tehnologijom, koja pri merenju proporcija tela ide do najsitnijih detalja, te dosad nigde drugdje primenjenom 4-D tehnologijom.

Ova tehnologija koristi vrlo snažan 3-D mehanizam sa elementima “tačkastog” prilagođavanja ciljanoj telesnoj zoni – jednostavnim jezkom bi ovo mogli objasniti kao da vas neko masira rukama i nađe vam osetljivu tačku u kojoj trebate više pritiska, i onda vam dodatno baš tu tačku pritisne laktovima a ne prstima – e to je najbliže objašnjen 4-D mehanizam koji je proizvela kompanija Casada GmbH.

Aura takođe nudi i masažne glave koje možete po potrebi zagrevati kao vruće kamenje (za upoređivanje, i druge masažne fotelje imaju opciju grejanja, ali Aura ima grejanje u samim pomičnim masažnim glavama, a ne samo u podlozi na kojoj sedite ili ležite). Ovo su samo neke od funkcionalnosti masažne fotelje:

Vodič za kupnju masažne fotelje - Casada Aura karakteristike

Ukoliko je Vaš prostor uređen u nešto modernijem stilu i želite izaći izvan klasičnih linija uređenja, za vas je onda u visokom srednjem segmentu masažna fotelja Alphasonic II, a u deluxe segmentu je tu model fotelje Skyliner II. Ova dva modela, svaki u svome segmentu nude zaobljenu liniju, u kojoj vaša masažna fotelja poprima oblik “svemirske kapsule”, ili sedišta poslovne klase u avionu.

Model Alphasonic II je ujedno i fotelja iz Casade GmbH s najvećim izborom boja, odnosno kombinacija boja, od potpuno svetle – bež boje do tamne, takozvne dark black, dok su između crno-siva, bež-smeđa i ekstravagantna verzija, samo za odvažne crveno-crna. Uz ugrađene vrhunske performanse, L-shape, Zero-G, Zero-Space… itd, tu je i izvrstan zvučni sistem. Više o fotelji Alphasonic II pogledajte na ovom linku.

Viši rang u toj vrsti dizajna je model masažne fotelje Skyliner II – e to je prava svemirska kapsula! Sednite unutra i uživajte u masžnoj fotelji sa velikim funkcionalnim touch screen daljinskim upravljačem na kojem možete odabrati 4 grupe svaka sa po 6-7 masažnih programa – ukupno 28 masažnih programa, te bezbroj podprograma ili manaualnih podešavanja. Posebno dizajniran sistem izvlačenja nogu, najsitniji detalji masaže stopala i bezbroj drugih funkcionalnosti o modelu Skyliner II, pogledajte na linku gore.

Ne treba zaboraviti i još jedan poseban – jocker model – masažnu fotelju Betasonic II. Ovo je mali div.

To je masažna fotelja koja po svojim funkcionalnostima pruža sve karakteristike visoke srednje klase.

Ovde su izbačene samo neke sitnice, na kojima neki od korisnika ne insistiraju – tačnije, nema zvučnika i led svetla sa strane u naslonu. Sve drugo, što se tiče same tehnologije masaže je tu – ispod haube.

Dakle, kompletno je pokrivena sa vazdušnim balonima od stopala preko potkolenica, ruku do ramena. Mehanički mehanizam masaže leđa je izveden profesionalno kao i kod svih drugih Casadinih gore opisanih modela, sa L-Shape zakrivljenim mehanizmom koji dohvata područje masaže – od vrata do gluteusa (zadnjice).

Tu su i brojni automatski programi, kao i mogućnosti manualnih podešavanja vrsta masaže po određenim tačkama na telu. I ovaj model je zanimljiv po hrabrom izboru kombinacija boja, možete je odabrati u klasičnoj crno-sivoj, umerenoj krem-bež, ili  živahnoj narandžasto-krem kombinaciji.

Ne treba zaboraviti i naš “bazni” model – Smart V BT – masažna fotelja malih dimenzija, simpatičnog dizajna, na okretnom rotacionam postolju. Uz to, opremljena je nastavkom za noge, koji je potpuno odvojen od tela fotelje.

Ovo je vrlo praktično jer štedi prostor, ali i daje izvrsnu i detaljnu masažu nogu u tom malom čarobnjaku koji dolazi u kompletu s foteljom.

Najbolji deo priče je taj da nastavak za noge može koristiti jedna osoba, a samu fotelju druga osoba istovremeno – dakle ovo je jedina masažna fotelja, koju stvarno mogu koristiti dve osobe u isto vreme.

Objedinjuje izvrsnu masažu leđa, sa fantastičnim tretmanom stopala, koji uključuje akupresuru, grejanje I vazdušne jastuke

Više o modelu masažne fotelje Smart V BT, pogledajte na ovom linku.

Dodatna zajednička karakteristika svih masažnih fotelja firme Casada GmbH je to da svi modeli imaju ugrađenu blue tooth konekciju. To nam omogućuje da fotelju spajamo s nekim elektroničkim uređajem, najčešće telefonom, ali može i s kompjuterom, televizorom, hi-fi uređajem ili slično. Ova funkcionalnost nam omogućuje da bilo koju fotelju firme Casada GmbH koristimo i kao multimedisjki uređaj.

Svi modeli na taj način mogu koristiti Casadinu patentiranu aplikaciju Braintronics – to je aplikacija koja služi uravnoteženju tela i uma, pomoću posebno dizajniranih zvučnih podražaja. Aplikaciju prvo skinemo na mobilni , tablet ili kompjutor pa time omogućujemo korištenje svih pogodnosti Beaintronics tehnologije. Više o patentiranom sustavu Beaintronics, firme Casada GmbH pročitajte na ovoj poveznici.

Najčešća pitanja o masažnim foteljama – FAQ

Kolika je trajnost masažne fotelje?

Casada GmbH je na tržištu 20 godina, a neki modeli su stigli već do pete generacije, na primer model Smart V BT, ili pak model Hilton koji beleži treću generaciju.

Mnogi naši korisnici imaju u svojim domovima neku od naših fotelja starih po 15 ili 17 godina, kojima možda fali samo malo spoljnog sređivanja, ali i dalje besprekorno rade.

Uglavnom 10-tak godina nije uopšte problem u proseku za trajnost masažne fotelje firme Casada GmbH, o čemu svedoče i oglasi o prodaji naših polovnih fotelja sa popriličnim stažem na raznim oglasnicima, koje su još u izvrsnom radnom stanju i dobro drže cenu kao i svaki proizvod pouzdanog proizvođača.

Jesu li masažne fotelje skupe?

Masažne fotelje su vrsta proizvoda gde trebate dobro paziti na odnos uloženo-dobijeno.

Sa pouzdanim proizvođačem, kao što je Casada GmbH, vaša fotelja će imati veliki vek upotrebe, a time i koristi koju pruža vama i vašoj porodici.

Casada je jedina firma koju možete pronaći da radi u 38 zemalja sa modelima fotelja koji imaju potpuno istu tehnologiju, pa time onda i lager rezervnih delova, iskustvo korištenja, održavanja servisiranja i to sve u vlastitoj prodajno-servisnoj mreži na 4 kontinenta.

Ovo nema niti jedna druga firma s područja masažnih proizvoda, a to govori dovoljno samo za sebe. Sve što uložite u masažnu fotelju Casada, dugotrajno će vam se isplatiti.

Gde se proizvode masažne fotelje?

Odgovor je kratak i jednostavan – sve masažne fotelje na svetu se proizvode u Kini!

Casada zakupljuje vlastite proizvodne pogone sa najpouzdanijim partnerima iz svih područja pojedinačno – mehanika, elektrokomponente, hidraulika, elektronika i senzorika pa sve do periferije, spoljnih presvlaka i upravljačkih jedinica. Sve je to deo složenog procesa, koji kreće od posebnog dela dizajna, modeliranja i izrade prototipa, koji su smešteni u Paderbornu u Nemačkoj, pa do kontrole kvalitete u svim fazama proizvodnje.

Sve to radi Casada GmbH u prostorima pod vlastitim nadzorom i sa potpunom kontrolom svih faza rada. Upravo zato možemo s ponosom reći da je to proizvod proverenog nemačkog kvaliteta, pa ćete na svakom našem proizvodu naći i znak German Quality.

Za razliku od Casade, druge firme samo kupuju gotovi kineski proizvod i lepe na njega etiketu – to onda nažalost saznate tek kada Vam zatreba servis, rezervni deo ili bilo kakva druga postprodajna usluga, a vašeg modela fotelje i proizvođača više nema na tržištu.

Sa Casadom, ste iz tog razloga uvek na sigurnom.

Je li masažna fotelja luksuz?

Obzirom na brojne korisnike, odgovor na ovo pitanje nije jednostavan. Neki od nas jednostavno traže kvalitetan, pa recimo to i luksuzan proizvod, jer želimo najbolje za naš novac.

Međutim problem nastaje kada nam neko nudi proizvod sumnjivog kvaliteta po prenaduvanoj ceni – e to je nepotrebni luksuz, koji niko ne bi trebao priuštiti.

Iz tog razloga Casada GmbH na vrlo transparentan način nudi svoje proizvode, sa jasno prikazanim cenama, kao i aktivnim promocijama ili popustima.

Nema skrivenih detalja ili sitnih slova, jednostavno otvorite web-pretraživač i proverite isti model masažne fotelje na bilo kom tržištu od 38 različitih zemalja na 4 kontinenta, koji čine prodajno-servisnu mrežu firme Casada GmbH.

Biće vam jasno da kod nas za najpovoljniju cenu dobijete upravo ono što tražite i čime ćete dugo vremena biti zadovoljni.

Da li masažna fotelja leči?

Ovo je često pitanje, i najpošteniji odgovor je da za lečenje bilo kojeg stanja našeg organizma prvo treba potražiti savet stručne osobe, dakle doktora medicine.

Međutim, masaža kao pomoćna tehnika u rehabilitaciji je poznata od davnina i preporučuje se kod brojnih poteškoća – od onih svakodnevnih, kao što je stres, iscrpljenost od posla, problemi cirkulacije, ukočenja mišića ili slično pa do težih stanja kao što su rehabilitacije nakon operacija ili nekog ozbiljnijeg zdravstvenog problema.

Osim toga, u današnje doba svetske pandemije uzrokovane korona virusom SARS-CoV-2 , svi smo u nekom stanju u kojem se manje krećemo, manje vremena provodimo u telesnim aktivnostima, pa rastu problemi uzrokovani smanjenjem kretanja – i tu se pokazalo značajno korišćenje masaže, pogotovo u takvoj vrsti proizvoda kao što su tehnološki superiorne masažne fotelje firme Casada GmbH.

Call Now Button